Västerbottenostpaj à la Magnus

Tillagningstid 30+50 minuter
 090717 Ingredienser Tillagning  
Pajdeg:
200 gram vetemjöl (ca 3,3 dl)
125 gram smör
2 msk vatten

Fyllning:
4 ägg
2,5 dl mjölk eller grädde
3 dl riven västerbottenost
salt
svartpeppar
 
Sätt ugnen på 200 grader.

Pajdeg:
Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter.

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader i en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.

Vispa samman ägg, mjölk och riven ost. Slå blandningen i pajskalet och grädda i cirka 175 grader i 50 minuter. Känn i mitten om stanningen stannat. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarnde inte är färdig så täck med folie eller lock.





Tillbaka