Texmexpajer à la Magnus

Tillagningstid 40 minuter 16 pajer
Ingredienser

PAJDEG:
 3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
100 g smör eller margarin
2-3 msk vatten


Fyllning
2 vitlöksklyftor
1 grön chili t ex jalapeno
1 msk olja
300 g köttfärs
1 påse (40 g) tacokrydda
1 dl vatten
1 dl lättcrèmefraiche
3 tomater
1/2 burk (à 300 g) majs
3 msk hackad koriander
3 dl riven cheddarost
Tillagning

Hacka samman mjöl, paprikapulver och matfettet skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i 16 små aluminiumfolieformar ställda på en plåt.

Skala och finhacka vitlöken. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Fräs vitlök och chili i oljan i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt fräsa med några min.
Blanda i tacokryddan och tillsätt vatten och lätt crème fraiche. Låt puttra några min utan lock.

Skölj och småtärna tomaterna. Låt majsen rinna av. Blanda ner tomater, majs och koriander i pannan.
Fördela röran i pajformarna och strö över osten.

Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C, ca 20 min.. Låt pajerna svalna.
Servera pajerna ljumma med grönsallad till.

Tips!
Tips: Pajerna går bra att laga i förväg och sedan värma mitt 150°C, ca 10 min.

Tillbaka