Rotfrukts- och korv-låda à la Magnus

Tillagningstid 45 minuter 4 portioner
Ingredienser

2 stora morötter
500 g potatis
2 rödlökar
1 squash
200 g kålrötter
500 g korvar med mycket smak (t ex salsiccia, merguez)
1 tsk timjan
olivolja
salt, nymalen svartpeppar
Tillagning

Sätt ugnen på 225°C.

Skala och skär morötter, potatis, rödlök och squash i stora tärningar/klyftor. Skär kålroten i något mindre bitar.

Lägg allt på en ugnsplåt/-form och ringla över 2 msk olja.

Skär korvarna i grova bitar och lägg ovanpå. Strö över timjan samt 1 tsk salt och 1–2 krm svartpeppar. Blanda om och stek i ugnen ca 25 minuter.

Rör ihop senap och crème fraiche och servera till. Strö ev över lite repade örtkryddor och flingsalt.

Tillbaka