Renskavsgryta à la Magnus

Tillagningstid 30 minuter 4 portioner
Ingredienser

1 paket renskav, 240 gram
1,5 msk flytande margarin,
1 st gul lök
1 st äpple
10 st enbär, krossade
1 burk kantareller
10 st katrinplommon
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 tsk salt
1 nypa svartpeppar
1 tsk kinesisk soja
Tillagning

Skär det nätt och jämnt tinade renskavet i bitar och bryn det i 
flytande margarin i en stekpanna.

Skala och hacka löken. Skala och riv äpplet grovt på ett rivjärn.

Blanda ner lök och äpple i stekpannan och låt det fräsa med i några minuter.

Tillsätt krossade enbär. Låt svampen rinna av ordentligt innan den läggs i pannan. Blanda också ner katrinplommonen, skurna i små bitar.

Häll på matlagningsgrädden, salt och svartpeppar. Låt puttra på svag värme ca 5 minuter. Smaka ev av med lite mer salt och peppar. Rör ner
sojan och strö över klippt persilja.

Servera med ris.

Tillbaka