Pilgrimsmusslor med pestopasta à la Magnus

Tillagningstid 20 minuter 4 portioner
Ingredienser

400 g frysta pilgrimsmusslor
250 g körsbärstomater
2 avokadofrukter
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl pesto, hemlagad eller på burk
400 g färsk pasta
Tillagning

1. Tina pilgrimsmusslorna. Dela tomaterna i halvor. Kärna ur  avokadorna och skär fruktköttet i bitar. 

2. Stek musslorna ca 2 minuter på varje sida i olja på medelvärme. Smaksätt med hälften av kryddorna. Lägg hälften av peston på musslorna, lägg på ett lock och håll dem varma på svag värme. 

3. Stek tomaterna på svag värme. Smaksätt med resten av kryddorna. 

4. Koka pastan i lättsaltat vatten ca 2–3 minuter. Häll av vattnet och rör ner avokado och resten av pesto. 

5. Lägg upp pastan och lägg på musslor och tomater

Tillbaka