Pasta med kantareller och mascarpone à la Magnus

Tillagningstid 20 minuter
 090717 Ingredienser Tillagning  
300 g pappardelle pasta
500 g kantareller eller trattkantareller
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 msk finhackad chilifrukt (t ex
spansk peppar)
1 dl torrt vitt vin
1 msk konc kycklingfond
1 dl mascarpone (à ca 100 g)
1 1/2 dl finriven parmesanost
hackad bladpersilja
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Koka pastan. Häll av vattnet.

Finhacka schalottenlök och vitlök. Skär kantarellerna i bitar.

Lägg svampen i en torr och het stekpanna. Fräs tills vätskan från svampen kokat bort.

Tillsätt 1–2 msk olivolja, schalottenlök och vitlök. Låt fräsa tills svampen är nästan knaperstekt. Krydda med salt och peppar.

Tillsätt chilin och häll i vinet och låt koka tills cirka hälften återstår. Tillsätt fond och 1 dl vatten. Låt småkoka några minuter. Rör ner mascarponen.

Blanda pastan med såsen, svampen och parmesanosten. Strö över persilja.



Tillbaka