Oxfilé, dubbelmarinerad à la Magnus

Tillagningstid 3 dagar 6 portioner
Ingredienser

800 g oxfilé

Marinad 1
2 msk japansk sojasås
1 msk hoisinsås
1/2 tsk salt
2 msk olja
1 tsk socker

Marinad 2
1 dl vitvinsvinäger
1/2 dl vatten
2 dl olivolja
1 tsk salt
1 tsk socker
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1-2 finhackade vitlöksklyftor
1 kruka finhackad persilja
1/2 dl hackad kapris
Tillagning

Dag 1:
Blanda ingredienserna till marinad 1. Putsa filén och lägg i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden. Knyt påsarna. Låt stå i kylen över natten.

Dag 2:
Sätt ugnen på 150°C. Ta ut oxfilén och torka av den. Bryn filén hastigt runt om i en het stekpanna. Lägg över på en ugnsplåt. Ugnsstek tills innertemperaturen är 55°C, ca 30 minuter. Linda in filén i aluminiumfolie. Ställ in i kylen.

Blanda marinad 2. Skär filén i cm-tunna skivor. Lägg dem i en skål. Häll över marinaden, täck med plastfolie och låt stå kallt till strax före servering.

Tillbaka