Nachos gambas à la Magnus

Tillagningstid 90 minuter 3 portioner
Ingredienser

Marinerade räkor: 
ca 750 g räkor med skal
1/2 dl olivolja
1 msk fransk senap, dijon
2 tsk japansk soja
1 krm pepparmix

Het vitlöksdip: 
1 dl matlagningsyoghurt
1/2 dl lättmajonnäs
1 msk fransk senap, dijon
1/2 msk ketchup
1 tsk honung
1 klyfta vitlök
1 krm salt
1/2-1 tsk sambal oelek

Till gratinering: 
1 påse (200 g) nachips
1 dl mild eller het tacosås
2-3 dl riven ost
Tillagning

Skala räkorna. Blanda olja, senap, soja och peppar i en skål. Vänd ner räkorna i marinaden och låt dem ligga och dra cirka 1 timme.

Sätt på ugnen på 250 grader.

Gör såsen: Rör samman alla ingredienserna. Ta det försiktigt med sambal oelek eftersom den är ganska stark.  Låt såsen stå kallt före serveringen. Klipp ut tre tallriksstora rundlar av smörgåspapper och lägg dem på en plåt. Lägg ut nachips så att det täcker ytan.

Låt räkorna rinna av väl och spara marinaden. Placera räkorna i en hög i mitten av chipsen.

Fördela tacosåsen runt om räkorna och droppa på marinaden. Strö över ost.

Gratinera rätten i 250 graders ugnsvärme ca 5 minuter. Passa noga. Gratineringen går mycket snabbt på slutet.

Servera rätten direkt med vitlöksdipen, plus extra tacosås i små skålar. Krispig isbergssallad som kyler en aning är gott till.

Tillbaka