Köttfärspaj med morötter à la Magnus

Tillagningstid 45 minuter 4 portioner
Ingredienser

Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
100 g margarin
2,5 msk vatten

Fyllning:
300 g köttfärs
3 lökar
3 morötter
1,5 tsk salt
2 tsk paprikapulver
2 msk tomatpure
2 msk mjöl
1 dl buljong
2 dl gräddfil

1 ägg
Tillagning

Hacka löken och riv morötterna. Fräs dem i stekgrytan.
Ta ur och fräs köttfärsen.
Tillsätt salt, paprikapulver, tomatpure och mjöl rör om och späd med buljong och gräddfil.
Koka sakta 10 minuter.
Häll över i ugnssäker form, kavla ut degen till ett lock och lägg på.
Pensla locket med ett uppvispat ägg.
Grädda 20 minuter i 200 grader.

Tillbaka