Köttfärspaj med champinjoner à la Magnus

Tillagningstid 45 minuter varav 25 minuter i ugnen 4 portioner
Ingredienser

Pajdeg:
150 g matfett
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
       
800 gram nötfärs
2 st gula lökar
400 g champinjoner
5 msk tomatpuré
1,5 tsk salt
2 krm peppar
2 tsk oregano
2 burkar majskorn
1 tsk timjan
1 msk vetemjöl
2 st vitlöksklyftaor
4 st ägg
2 dl riven ost
Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Gör pajdegen och lägg i kylen.

Dela champinjonerna och skala och finhacka löken. Fräs i en stor stekpanna. Lägg i färsen. Stek under omrörning tills färsen fått fin färg.

Tillsätt mjöl, vatten, tomatpuré, majs, salt och peppar. Koka ~3 minuter. Smaksätt  med oregano, timjan och  pressad vitlök.

Tryck ut pajdegen i en pajform, så att botten och kanter blir täckta. Nagga degen med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

6. Knäck äggen i en liten skål. Vispa sönder äggen med en gaffel och blanda ner riven ost. Blanda ner ägg och ostsmeten i den avsvalnande köttfärsröran.

7. Häll köttfärsröran i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare ca 25 minuter i mitten av ugnen.

Servera med  sallad.

Tillbaka