Kokt biff med chili à la Magnus

Tillagningstid ? minuter 4 portioner
Ingredienser

500 g rumpstek, skuren i lövtunna strimlor
8 blad av isbergssallat, i tämingar
1/2 tsk nymald Sichuanpeppar
1 vitlöksklyfta, finhackad

Såsen:

2 msk jordnötsolja
4 torkade röda chillfrukter, krossade
1 tsk nymald Sichuanpeppar
1 msk fermenterade svarta bönor
4 salladslökar, grovhackade
2 vitlöksklyftor, krossade
1 cm färsk ingefärsrot, skalad och finhackad
1 msk bönsås
1 1/4 dl vatten
Tillagning

Gör först såsen. Hetta upp oljan i en wok och fräs chilifrukt och peppar 30 sekunder, tillsätt sedan svarta bönor och fräs ytterligare 30 sekunder.

Tillsätt salladslök, vitlök, ingefära och bönsås, fortsätt stekningen 5-6 minuter.

Rör ner vattnet och låt koka upp, lyft sedan woken av värmen.

Låt vatten koka upp i en stor kastrull. Lägg i köttet och låt koka 2 minuter till dess köttet börjat ändra färg. Ta upp och låt köttet rinna av väl.

Värm upp såsen igen i woken, tillsätt köttet, rör om 3 minuter, tillsätt sedan salladsbitarna. Servera rätten genast, överströdd med sichuanpeppar och finhackad vitlök.

Tillbaka