Indisk linsgryta à la Magnus

Tillagningstid 50 minuter varav 25 minuter på spisen 4 portioner
Ingredienser

1 lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 msk ingefära
1 tsk koriander
1/2 tsk mald kummin
1 krm malen kanel
4 dl röda linser
400 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
salt
limejuice
Tillagning

Skala och tärna lök och morötter. Finhacka vitlöksklyftorna.

Fräs lök, morötter och vitlök i oljan.

Tillsätt ingefära, koriander, kummin och kanel.

Häll i linserna och rör om ordentligt, tillsätt snabbt krossade tomater, kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten.

Låt koka sakta under lock i 25 minuter. Smaka av med salt och limejuice.

Servera med ris.

Tillbaka