Fyllda apelsiner à la Margareta

4 personer Tillagningstid 60 minuter
 090717 Ingredienser Tillagning  
4 stora apelsiner
2 tsk gelatinpulver
Vatten, ett par matskedar eller lite mer.
2 ägg
3/4 dl socker.
  pressad saft av en apelsin
3 dl vispgrädde.
Skölj apelsinerna och torka. Skär toppen av dem.Gröp ur dem med en spetsig matsked och gör juice till såsen av inkråmet.

Lägg gelatinet i  kallt vatten i en kopp.

Dela äggen i gulor och vitor och lägg i varsin skål ( så stor att man kan vispa i den sen ).

Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda i saft från apelsinerna , ett par skedar ungefär.

Sätt gelatinkoppen i en kastrull där du hällt i ett par cm vatten på en platta för att värman tills gelatinet blir flytande.

Vispa grädden fast.

Vispa äggvitorna . Vispen måste vara absolut torr.

Rör ner grädden och äggvitorna i äggsmeten.

Blanda i gelatinet.

Häll ner fromagen  i en vattensköljd form (torka den inte men låt vattnet rinna ur).

Sås av saften från apelsinerna:
Pressa fler apelsiner om det blir för lite. Lägg i socker och smaka av och blanda ner vatten. Smaka hur mycket som blir lagom .  Koka
upp och red med potatismjöl .



Tillbaka