Friterade vitlöksklyftor
Ingredienser: 
16 vitlöksklyftor
1 dl vetemjöl
1 1/2 dl öl
1 äggula + äggvita
salt, peppar
1 l majsolja till fritering
4 minispett 


Gör så här: 
Skala vitlöksklyftorna och lägg dem i kokande vatten i några minuter så att de mjuknar. Låt dem rinna av. Vispa ner mjölet i omgångar i ölet. Vispa till en jämn smet. Tillsätt äggulan och kryddor. Vispa upp äggvitan och vänd ner den i smeten. Hetta upp oljan. Doppa vitlöksklyftorna i smeten och fritera dem någon minut tills de är gyllene. Låt dem rinna av och trä dem på spett. 


Rekommenderad dryck: 
Kock: Ing-Mari Roug
Antal portioner: 4
Tid att laga: 
Visades i: Nyhetsmorgon 1998-10-02 08:00:00 
 

Tillbaka