Fläskfilé, thailändsk à la Magnus

Tillagningstid 30 minuter 4 portioner
Ingredienser

500 g fläskfilé
2-3 purjolökar
2-3 vitlöksklyftor
1/2 - 1 röd pepparfrukt eller 1/2 -1 tsk sambal oelek
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk färsk ingefära eller 1 tsk malen
1 köttbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
2 dl matlagningsyoghurt
Tillagning

Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Skölj och skär purjolökarna i sneda skivor. Skala och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten.

Stek köttet i smör i en stekpanna ca 3 min/sida. Salta och peppra.

Fräs grönsakerna i smör i en traktörpanna några min. Smaksätt med riven ingerfära och smula i buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och matlagningsyoghurt.

Lägg i köttet och låt grytan koka upp. Smaksätt med salt och servera direkt med kokt ris.

Tips: Köttet kan stekas i förväg.

Tillbaka