Falafel à la Magnus

Tillagningstid 20 minuter 8-10 stycken
Ingredienser

1 burk  kikärtor (400 g)
1 st  vitlöksklyfta
0,5 st  gul lök
1 tsk  sambal oelek
2 tsk spiskummin
1 tsk  sesamolja
1  ägg
2 msk maizena
salt
nymald svartpeppar

Myntasås
2 dl  matyoghurt
2 msk  färsk mynta, hackad
1 st  vitlöksklyfta(or), hackad
0,5 tsk  flytande honung
1 krm  salt
Tillagning

Myntasås:
Hacka myntan och pressa vitlöken. Blanda ihop alla ingredienser.

Falafel:
Skölj kikärtorna. Lägg dem i en matberedare och tillsätt vitlöksklyftan, lök, sambal oelek, spiskummin och sesamolja. Kör till en grov massa.

Tillsätt ägget och kör lite till.

Rör i maizena, salt och peppar.

Forma till 8-10 bollar (golfbollsstorlek) och klicka ut i en varm stekpanna. Stek 2 minuter på varje sida.

Tillbaka