Chili med strimlat tortillabröd à la Magnus

Tillagningstid 30 minuter 4 portioner
Ingredienser

500 g nötfärs
1 påse tacokrydda (30 gram)
2 msk vetemjöl
1 burk medium hot salsasås (230 gram)
1 paket passerade tomater med vitlök och chili (500 gram)
1 burk kidneybönor
4 mjuka tortillabröd
olja till stekning
salt, peppar
Tillagning

Fräs köttfärsen i en het gryta. Tillsätt fajitakrydda och mjöl och fräs ihop. Tillsätt salsasås, passerade tomater och bönorna. Låt koka ihop ca 10 minuter på medelvärme. Smaka av med salt och peppar.

Skär tortillabröden i tunna strimlor. Fräs dem i en stor, het panna med olja under omrörning tills de blivit frasiga. Salta lätt. Låt rinna av på hushållspapper.

Servera chilin i djupa tallrikar. Strö över tortillastrimlorna.

Tillbaka