Champinjonsoppa à la Magnus

Tillagningstid 30 minuter 4 portioner
Ingredienser

500 g färska champinjoner
4 schalottenlökar
olivolja
2 dl vitt vin
5 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 1/2 dl mellangrädde
1/2 dl hackad körvel
1 - 2 krm vitpeppar
Tillagning

Skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken.

Fräs lök och svamp i smör i en kastrull. Häll på vinet och låt det koka in ca 2 min.

Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka soppan under lock på medelvärme ca 10 min.

Mixa den och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt grädde och körvel. Smaksätt med peppar. Värm soppan

Servera med vitt bröd.

Tillbaka

Champinjonsoppa a la Magnus


4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter
Ingredienser
Tillagning

.

Servera med vitt bröd.

Tillbaka