Bresaola med parmesan och ruccola à la Magnus

Tillagningstid 30 minuter
Ingredienser
50 g pinjenötter
16 st tunna skivor bresaola
2 nävar ruccolasallad
parmesanost

Balsamicosås
1 dl koncentrerad kalvfond
3 dl rött vin
1 dl balsamvinäger
1 st schalottenlök, skivad
2 st vitlöksklyftor, skivade
3 st tomater, skivade
2 msk god olivolja
Tillagning
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.

Skiva tomater, vitlök och schalottenlök.

Blanda kalvfond, vin, balsamvinäger, schalottenlök, vitlök och tomater i en kastrull och låt koka utan lock tills 2 dl återstår.
Sila. Hetta upp såsen igen och vispa ner olivoljan.

Lägg ut bresaolan på assietter.

Strö över sköljda ruccolablad, pinjenötter och riv över parmesan. Ringla till sist över balsamicosåsen.

Tillbaka